טרקטורונים


טרקטורונים - כלים פופולאריים

כיום הרכיבה על טרקטורונים בכלל ועל ריינג'רים בפרט, הפכה לאחד מענפי הספורט-אקסטרים הפופולריים ביותר בישראל. טווח הגילאים של הרוכבים השונים הוא די גדול, אלא שמרבית הרוכבים הם בכל זאת בטווח הגילאים 16-30. הטרקטורונים של היום, במיוחד טרקטורוני פולאריס, מאפשרים לרוכבים רכיבה אתגרית במיחוד על כלים שקל מאד לתפעל.

ביחס למכוניות מירוץ, רכיבה על טרקטורונים נחשבת לספורט-אקסטרים בטוח יחסית. זה לא אומר שאפשר להוריד קסדה, אבל עבור אנשים רבים מדובר בתחליף ראוי לחוויות אקסטרים שלא קיימות עדיין בארץ.

צפו בסרטון הבא (דקה שניה...) כדי להבין מה זה אקסטרים על 4 גלגלים:




קל להוציא רישיון, חשוב לשמור על בטיחות

אחת הסיבות המרכזיות לפופולריות הרבה של טרקטורונים בקרב בני הנוער, היא הקלות שבה ניתן להוציא רשיון רכיבה, כבר בגיל צעיר. כיום אין מושבניק או קיבוצניק בלי רישיון טרקטורונים שמכיר ריינג'רים על בוריים, החל מאביזרים או צמיגים לרייזר ועד לפעילות ונהיגה בשטח. אמנם מנסים כיום להחדיר יותר ויותר את עניין הבטיחות, אבל כשנמצאים לבד בשטח עם חברים, הילדים מנסים לעשות דברים משוגעים. הכלים הללו גם לא עד כדי כך יקרים. טרקטורונים למכירה במצב טוב עולים הרבה פחות מרכב פרטי, ומהווה השקעה מעניינת עבור מי שגר קרוב לשטח. מעבר לכך, קל מאד כיום להשכיר טרקטורונים לכמה שעות ואפילו לכמה ימים. זמין וקל.


 פעילויות משלימות בארץ

בחורים צעירים שמחפשים ספורט אתגרי לעניין, מתלבטים בעצם בין כמה תחומים: קירות טיפוס, רכיבת שטח על אופנועים או אופניים, רייזרים של פולאריס, קופצי בנג'י, סנפלינג, ניווט תחרותי ועוד.. קיר טיפוס הוא אחד הענפים הקשים פיסית והמתאגרים ביותר. אפילו במקום כמו פארק הירקון בנו לאחרונה קיר טיפוס, המאפשר למבוגרים וילדים להתאמן בטיפוס כבר מגיל צעיר. בנוגע לאופניים, התחום רווי לחלוטין.

בכל שבת, ניתן למצוא אלפי מטיילים שמבצעים רכיבות אתגריות בשטח, בין אם במדבר או בצפון. אגב, מחירן של אופניים מקצועיות מתקרב למחירו של טרקטורון משומש... קופצי באנג'י עשויים להשתעמם קצת בארץ, שכן אין פה קהילה ואין פה אתר מספיק גבוה לקפיצה. מקומות מפורסמים בעולם לבאנג'י הם אוסטרליה, נפאל ודרום אפריקה.


ענף משלים לטרקטורונים - ניווט תחרותי

הענף היחידי שאולי מתקרב בהיקפו אל הענף של טרקטורונים הוא הניווט התחרותי. תחרויות הניווט התחרותי מתקיימות בד"כ בשבתות ע"י איגוד הניווט הישראלי. טווח הגילאים פה הוא הרבה יותר רחב, כי גם ילד מוכשר יכול לנווט בעצמו כמה קילומטרים טובים. ניתן למצוא בספורט הזה הרבה יוצאי צבא, במיוחד יוצאי סיירות וטייסים. מדובר באנשים שלמדו ניווט באופן מקצועי בצבא והתאהבו בתחום. אין כמו התחושה של ניווט לבד בטבע – רק אתה, המפה והמצפן. העניין הוא שבספורט הזה יש המון ריצה, וכמעט שאין זמן להסתכל כמו שצריך על המפה (אלא אם כן התברברת). יש מי שמנווט גם עם טרקטורונים, אלא שלא כל השבילים מיועדים לכך, ואחרי הכל המדינה שלנו היא די קטנה.

באופן כללי, הפופולריות של טרקטורונים ושל ריינג'רים עלתה משמעותית בשנים האחרונות. פריחתם של לוחות טרקטורונים למכירה היא רק דוגמא אחת לכך. מאחר ומדובר בכלים חזקים מאד ומסוכנים, חשוב שנדע לנהוג בזהירות ותוך התחשבות במטיילים האחרים ובסביבה הירוקה.
 
גלריית תמונות
© כל הזכויות שמורות ל Hametaylim - טיולים בארץ ובחו"ל 2009-2010